Hemligheter – inte en jävla like till! 

Med bildserien Hemligheter vill jag klä av myten om oss själva, alla mytens krav – och blotta det mänskliga. Jag vill krossa idéen om att vi är varumärken i sociala medier. Hemligheter visar mig utan det attribut som ska definiera mig som lyckad.

Jag är innerligt trött på den sörja av självförhärligande som strömmar ut i sociala nätverk, vars syfte är att söka bekräftelse, att appellera till gilla-tummen, att locka till dubbeltryck. Det är en förljugenhet. Mitt instagram är inget undantag.

Hemligheter är en protest mot mig själv, mot det perfekta och mot det välstädat borgerliga. Hemligheter är en protest mot den våg av bilder som i bekräftelsens bakvatten odlar självhat och ångest. 

Varje bild av det perfekta livet som postas i sociala medier blir en börda på någon annans rygg. Kanske att mina Hemligheter kan lätta lite på bördan. Livet är inget som ska visas upp, det ska levas, och när en lever blir det skit i hörnen, ostädade toaletter och berg av disk som får stå för länge.

Som ordspråket säger: hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete. Leve skit i hörnen och leve livet.


Om bildserien

Jag söker uttryck, jag utforskar bildens möjligheter, jag är ute på en fotografisk resa där det jag vill berätta ska styra mitt uttryck.

I bildserien Hemligheter har jag rört mig långt utanför min komfortzon och sällan har jag varit så obekväm inför en publicering som nu. Jag gör det med skam över mig själv. Jag gör det för att befria mig och dig från skam.