Bok: Kära Bergslagen – Råvaruland och folkhemsrester

I sju år har jag samlat bilder och intryck från Bergslagen. Det ska nu bli en bok; det är redan en färdig utställning som kan visas.

Boken är ett bildreportage som söker efter det postindustriella landskapet och de utmaningar som Bergslagen står inför. Landskapet som en gång gav landet sin rikedom är idag ett landskap där rovdriften på råvaror lämnat spår i övergiva hus, övergivna gruvlavar, djup gruvhål, egna hems-kvarter, folkhemstorg och folkets hus.

Boken är planerad att bli färdig under 2024.


Kära Bergslagen boken (intresseanmälan)

Min plan är att under 2024 bli klar med min bok Kära Bergslagen. Boken är tänkt att vara en första del i en rad bokproduktioner som alla kommer kretsa kring Bergslagen. Vill du bli uppdaterad kring boken så gör gärna en intresseanmälan här nedan.


Bildarkiv | Smakprov


Utställningar

Jag planerar för att visa Kära Bergslagen under Vinterspår 2024. Mer information om det senare.

Utställning 2023

  • När: 5/8-10/9 2023
  • Var: Perssons Magasin i Löa
  • Vernissage: 5/8

Vill du att jag ställer ut Kära Bergslagen hos er? Kontakta mig på bjorndahlfors@gmail.com.

Om projekt och boken i media


Om Björn Dahlfors

Björn Dahlfors, född 1983, är fotograf och skriftställare. Han bor i Storå och verkar i Bergslagen. Han har gett ut två fotoböcker och har nu påbörjat sitt stora projekt om Bergslagen som kommer att omfatta en rad produktioner. Med Kära Bergslagen bjuder han in till hans arkiv som består av ivrigt samlande av bilder, texter, intryck och historiska fakta.